середу, 11 липня 2018 р.

Яку мову програмування вивчити першою

Отже, ви вирішили навчитися програмуванню. Скоріш за все, ви попросили друзів-розробників порекомендувати з чого почати і отримати різні відповіді.


Ось проста і зрозуміла інфографіка, яка допоможе вам обрати першу мову програмування, оптимальний для вас варіант, в залежності від ваших цілей і інтересів. Деталі, такі як труднощі в навчанні, популярність, і середня заробітна плата присутні.



Кращі інструменти та ресурси для програмування

Новачкам: IDE розшифровується як Integrated Development Environment. Це інструмент, який полегшує написання коду, зазвичай складається з редактора коду, компілятора і відладчика.

Список кращих курсів та підручників для кожної мови програмування. Не соромтеся пропонувати свої варіанти!

Python
Для веб розробки на Python:
  • Flask, Python веб фреймворк, гарний вибір для початківців
  • Django

Java
Розробка під Android:

C/C++

JavaScript
Курси:

C#
Курси:

Ruby
Примітка: Переважна більшість ресурсів для Ruby on Rails

PHP

Objective-C
Якщо ви вирішили обрати Swift своєю першою мовою програмування 

Для дітей
8 - 14 років: Scratch - створення власних ігор та анімацій
10+ років Lego Mindstorms - написання програм для управління роботом

Корисні ресурси
Кращі онлайн курси по програмуванню:

4 коментарі:

  1. А як щодо VBA, Visual Basic.NET, VBScript?

    ВідповістиВидалити
  2. А от щодо VBA дійсно недопрацювання... Бейсик, як на мене, особливо як додаток до електронних таблиць - просто супер ефективна штуковина. Можна за годину створити таке, що іншими шляхами робитиметься тиждень. Наприклад, бланкова форма для ручного введення даних, з контролем і візуалізацією, кнопочкою "виконати", яка потім "напускає" на введений масив усю потужність вбудованої математики ЕТ, ще й графіки будує... А навчатися програмувати на ВБ просто, він достатньо просто читається... Зверніть увагу й не женіться за екзотикою, яка живе кілька років, а потім замінюється іншою (С++ - виняток, і тільки тому, напевне, що є Visual Studio.

    ВідповістиВидалити
  3. Enroll in one of the best video editing course online in India. Learn about our Live training, fees, syllabus, certifications & 100% placements, One to One Sessions, Classes with Case Studies, 100% Job Assistance, Agency Style Training with multiple online classes every week. Learn graphic design classes by enrolling in India's most comprehensive professional courses. We believe that taking up a digital marketing course with internship is the best way to get trained in the Digital Marketing space. Learn trending skills and technologies from Subhe to get an edge in your career.

    ВідповістиВидалити
  4. Hi, I Read your Blog.This Is Very Informative Blog For Beginners. Python Course, I Also Learn From this.

    ВідповістиВидалити