четвер, 22 жовтня 2015 р.

Перспективи електронного навчання в Україні

Будь-яка нова технологія має шанс прижитися лише після проходження випробування часом та перевірки на відповідність таким критеріям як зручність користування, функціональність і надійність. Далеко не кожна інновація «виживає» та здобуває схвалення масового споживача, але електронне навчання витримало всі випробування «на відмінно».

Важливість електронної форми навчання постійно і невпинно зростає, чому сприяє не тільки світовий тренд онлайн-освіти, а й конкретні події в Україні 2014 року. Несприятлива ситуація у державі та вимушені затяжні канікули спричинюють нагальну потребу в пошуці альтернативної освітньої моделі, здатної забезпечувати вільний доступ до навчальних матеріалів у будь-який час та будь-якому місці. 

У Європі та США технологія електронного навчання уже зарекомендувала себе та утвердилася в якості однієї з найуспішніших педагогічних методик. В Україні також спостерігається позитивна тенденція до впровадження даної технології, проте принципи реалізації онлайн-навчання у вітчизняній системі середньої освіти досі не отримали достатньої теоретичної та практичної розробки.

Немає коментарів:

Дописати коментар