вівторок, 10 травня 2016 р.

Як записати скрінкасти за допомогою YouTube

YouTube є надзвичайно корисним інструментом в умілих руках. Сьогодні хочеться додати в вашу скарбничку ще одну пораду, за допомогою якого ви зможете записати і відразу ж завантажити на YouTube скрінкасти (демонстрацію з екрану) без жодних додаткових інструментів.
Google Hangouts-630x315

  1. Зайдіть на YouTube за допомогою свого облікового запису Google. Клацніть в правому верхньому куті на кнопку «Завантажити».
  2. На новій сторінці праворуч ви побачите блок «Прямий ефір». Натисніть на кнопку «Почати». Якщо ви це робите вперше, то сервіс попросить вас підтвердити свій номер телефону.
    Screencast_YouTube_1
  3. Тепер вам необхідно перейти на сторінку створення нової трансляції. Зробити це можна, вибравши зліва розділ «Події», а потім натиснувши на «Запланувати нову трансляцію». Screencast_YouTube_2
  4. Дайте цієї трансляції будь-яку назву і в настройках доступу виберіть пункт «Приватне». Після цього натисніть кнопку «Почати прямий ефір».
    Screencast_YouTube_3
  5. Перед вами з’явиться вікно з назвою Google Hangouts. У ньому необхідно натиснути кнопку «Показати екран» в лівій спливаючій панелі. Потім вам буде запропоновано вибрати повноекранний режим запису або одне з відкритих додатків, в якому ви б хотіли записати події.
    Screencast_YouTube_4
  6. Натисніть кнопку «Почати трансляцію». Розпочнеться запис з екрана вашого комп’ютера, але її, зрозуміло, ніхто не побачить, бо ви встановили раніше обмежений доступ до трансляції.
Після закінчення запису можете закрити вікно Google Hangouts і перейти в менеджер відео YouTube, де і знайдете створений ролик. Тут можна відредагувати його в разі потреби, а потім опублікувати, розповсюдити в соціальних мережах або відправити по електронній пошті.
Даний спосіб стане в нагоді тим користувачам, яким необхідно записати навчальний ролик, продемонструвати якусь проблему або її рішення, а спеціальних інструментів для скрінкастінга під рукою немає.

Немає коментарів:

Дописати коментар